08-580 801 30 info@egloo.se

Egloo fick förmånen och förtroendet att leverera en ny disk- och backuplösning till Svea Ekonomi.

Lösningen består av två HP EVA-system som är kopplade mot två HP-UX kluster (ett 3-nodskluster och ett 2-nodskluster). Replikeringen sker på HP-UX-nivå, vilket ytterligare höjer redundansen.

Backupen är en lösning med HP Dataprotector 6.1 där data skickas via svartfiber till annan datahall. Backupen lagras först till disk och sedan till tape.

Målet med designen är att ge Svea Ekonomi en IT-miljö som motsvarar de höga krav som deras affärsverksamhet kräver. Designen ska även vara skalbar och enkel att bygga ut för framtida behov.

Jörgen Edström, IT-chef Svea Ekonomi:

“Egloo har kunskapen, erfarenheten och flexibiliteten för att kunna leverera avancerade systemlösningar.

Vi har tillsammans med Egloo i dessa projekt säkerställt att Svea Ekonomi har en IT-miljö som klarar att möta både nuvarande och framtida verksamhetskrav.
Projekten har genomförts på ett tillfredsställande sätt och vi är mycket nöjda med vårt samarbete med Egloo!”

Magnus Heimbürger, kundansvarig egloo:

“För oss är det viktigt att vi levererar en lösning som är helt och fullt anpassad till verksamheten. Är det höga verksamhetskrav behövs det en avancerad lösning. Vi är väldigt glada att vi fick förtroendet att leverera denna lösning till Svea Ekonomi.

Vårt mål är alltid: engagemang, flexibilitet och relation. Vi kommer självklart stötta lösningen proaktivt när den är i drift.”

Svea är en av Sveriges ledande koncerner inom kredithantering och finansiella tjänster. Moderbolag är Svea Ekonomi AB. Företagen erbjuder tjänster såsom kreditupplysning och kreditbevakning, faktura- och reskontraservice, finansiering och inkassoservice.