08-580 801 30 info@egloo.se

När mobiloperatören 3 Skandinavien skulle uppgradera utrustningen i sitt Network Operations Center (NOC) valde de att gå från stationära arbetsstationer till en virtuell klientmiljö baserad på VMware Horizon View. Med Egloo som partner.

Så här säger Fatih Celebi, ansvarig tekniker på Egloo om projektet:

”Vi kom fram till att en VMware Horizon View-lösning baserat på tio arbetsplatser både var likvärdig i prestanda och var mer kostnadseffektiv än motsvarande antal arbetsstationer.

Och det utan att räkna in alla övriga fördelar – mindre administration, lägre energiförbrukning, utbyggbarhet, redundans och säkerhet. När väl plattformen finns på plats så kommer en utökning av ytterligare arbetsplatser dessutom att vara mycket billigare än de initiala tio.”

Och 3 Skandinavien verkar nöjda med resultatet. Så här säger Christoffer Andla på 3:

”Övergången var helt smärtfri. Jag är imponerad av hur smidigt det gick.”

Läs mer om projektet hos VMware!